Monthly Favorites: Movies



Здравейте!

Въпреки, че Ноември отново ми беше подчинен на сериал, успях да изгледам някой и друг филм и да си набележа още други, които искам да погледна ( о, и въвеждам нещо ново, за което се сетих чак сега - като цъкнете на името на всеки филм ще намерите трейлър ). 
А ето ги и тях:

Година: 1999 / 2001
Времетраене: 1 час и 35 минути / 1 час и 48 минути
Жанр: Комедия
Оценка в IMDB:7.0 / 10 и  6.4 / 10
След като повечето хора, които разбраха, че не съм гледала Американски Пай ме гледаха странно и се чудеха как е възможно това, реших да изгледам всичките филми. Е, както се вижда съм само до първите два, но и от толкова мога да кажа, че ми хареса супер много. Смях се от сърце и смятам, че това е класика в жанра,  и да, всеки човечец е хубаво да го изгледа. С удоволствие ще изгледам останалите и няма да имам нищо против да ги повтарям. ( не споменавам нищо за сюжетите, защото предполагам повечето от вас знаят за какво иде реч )

Година: 2017
Времетраене: 2 часа и 21 минути
Жанр: Приключенски, Биографичен, Драма
Оценка в IMDB: 6.6 / 10
Ах, това е един филм, който моя милост искаше да гледа само и единствено заради.........Чарли Хънам ( да, имам навика и желанието да гледам филми само заради актьорите / актрисите ).Та, филма ми хареса, по книга е ( истинска история ) и разказва за  приключенията на изследователя Пърси Фаусет, който изчезва мистериозно след години издирване на изгубеният град Z в Амазонка. Интересен е и разказва големичка част от живота на главния герой, през годините, в които той ходи на експедиции до Амазонка.

Година: 2006
Времетраене: 1 час и 44 минути
Жанр: Драма, Музикален
Оценка в IMDB: 6.5 / 10
Обожавам поредицата Step Up. Ама буквално съм влюбена в нея. Гледала съм всеки филм по няколко пъти и дори миналия уикенд бях решила да си направя един маратон, но уви мотивацията ми замря до първия филм. Много обичам да гледам филми свързани с танците. В тази първа част от поредицата участват Чанинг Тейтъм и неговата съпруга Джена Дюън Тейтъм, които по време на филма имат страхотна химия, прекрасни са заедно и танцуват невероятно. Историята може и да е малко изтъркана и често срещана, тъй като става въпрос за Тайлър, който е лошо момче от предградията и Нора, красивото момиче, танцуващо балет в престижното училище по изкуства, в което Тайлър трябва да изработи часовете си общественополезен труд. И така тя го вижда да танцува, той се оказва на правилното място в правилното време, тъй като на нея и трябва партньор за упражнения и така се започват танците и всичко. Предполагам повечето от вас са го гледали, но ако има хора, които не са -  давайте, не мисля, че ще съжалявате.

Година: 2013
Времетраене: 1 час и 23 минути
Жанр: Драма, Музикален, Романтичен
Оценка в IMDB: 7.4 / 10      
Много приятно филмче, което гледах вчера. Намерих го наскоро съвсем случайно и ми запали интереса, но не можах да си го намеря за теглене и затова го гледах онлайн ( намирайки го отново случайно ). Както забелязвате от заглавието пак става въпрос за танци ( да, имам слабост към такива филми, ако имате предложения - заповядайте ), но този път балет. Героите ни са няколко танцьора, които срещаме в едно студио в SoHo, New York. Готвят се за голямо представление и подготвят10 минутен performance от 5 танца и през филма виждаме как тренират и подготвят всеки от тях. Филма е малко муден, но пък красив с танцувалната си част. Не е кой знае какво, но ако искате нещо неангажиращо може да си го пуснете.

През новия месец съм си набелязала няколко заглавия, някой от които вече излезли ( и никое от тях коледно, ха-ха ):

Година: 2017
Времетраене: 1 час и 34 минути
Жанр: Комедия, Драма
Оценка в IMDB: 8.4 / 10
Това е един филм, за който не знам почти нищо, но пък  в главната роля участва Saoirse Ronan и в хич не толкова главна Тимъти Шаламей ( 😍 ). Видях трейлър и ми стана интересно и доколкото разбрах се разказва за живота на главната 17-годишна героиня Кристин, която учи в Католическа гимназия в Сакраменто и действието се развива около 2002 година.    


Година: 2017
Времетраене: 2 часа и 7 минути
Жанр: Приключенски, Драма, уестърн
Оценка в IMDB: 8.2 / 10
Въпреки, че не харесвам уестърн филми изобщо, искам да дам шанс на този. Сюжета е доста простичък и разказва за военен капитан ( Крисчън Бейл ), който трябва да ескортира умиращия вожд на племето Cheyenne през опасна територия.


Година: 2017
Времетраене: неизвестно все още
Жанр: Биографичен, Драма, Мюзикъл
Оценка в IMDB: няма все още
Този филм ми е супер интересен и съвсем случайно попаднах на него ( добре, че е фейсбук ). Не мога точно да ви кажа за какво става въпрос, но мисля че ще ви се прииска да го гледате като видите страхотния каст, изгледате красивия трейлър и о, да, мюзикъл е!

0 Comentarios