T5W: Reading Resolutions



Здравейте, strangers!

Помните ли онази рубрика, която исках да започна, но си остана само с два поста ( май )? Няма значение тъй като я започвам отново и дано успея да я поддържам по-добре от предния път. Става въпрос за Top Five Wednesday. Имат си група в Goodreads, в която в началото на всеки месец се обявяват темите за всяка сряда. А днешната тема е много хубава - не знам как точно да го преведа, но ще ви изброя 5-те си книжни цели ( решения ) за новата година. Неща, към които ще се стремя.

Възможно е някой от тях да се припокрият с миналогодишните ми. Нека започваме:
1. Да чета повече от всичко
През 2017-та мисля, че успях до някаква степен да разнообразя в жанрово отношение книгите, но през тази година се надявам да се справя още по-добре. 

2. Да чета повече световни класики
През 2017-та се сдобих с няколко класики като например "Далече от безумната тълпа" ; "Гордост и предразсъдъци" ; "Разум и чувства", а все още не съм прочела нито една от тях. А също така и в домашната ни библиотека има доста *shame*.

3. Да чета повече български класики
Тук имам предвид произведения като "Под Игото" ; "Тютюн" ; "Железният Светилник" и много други, които разбира се отново се намират под носа ми в домашната библиотека. Българка съм и хич няма да е лошо да ги прочета и да науча нещо, че в училище много, много не успяват май да ни предадат нужното.

4. Да участвам в още повече маратони
През 2017-та по стечение на обстоятелствата и желанието на сестра ми, участвахме в доста маратони. Надявам се през 2018-та да участваме в още и не само български, и да се справяме по-успешно от всеки изминал път!

5. Да прочета всички онези книги, на които се каня от минимум 2-3 години
Например: "Илумине" ; "Всички наши места" ; "Парченца от нашия живот" и много други. Все пак в края на 2017-та успях да прочета и 3-та "Двора" на Сара Дж. Маас и умрях от удоволствие ( книга, на която също се канех от много дълго време ).

Това е от мен за днес. Надявам се да ви е харесало и разбира се, ако искате и вие се включете в писането на тази рубрика!

2 Comentarios

  1. За рубриката... Хубава е. Аз едва ли бих започнала да я пиша по свои причини, които няма да излагам.
    Чудесно ти се е получила тази публикация. За класиките... Поздравления! Вярвам, че тетралогията на Талев няма да те остави безучастна, ще я обикнеш, няма как. Що се отнася до световните... Не съм чела изброените от теб. Но пък определено бих ти препоръчала ,,Панаир на суетата" от Уилям Текери и (естествено) ,,Война и мир" от Лев Толстой, любима моя книга, връх в литературата.
    За четенето на повече книги. Да, разнообразието е хубаво. Но не гледай броя. Вярвам, ще качеството и смисъла на историята определят нещата.

    Желая ти успех! ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че публикацията ти е харесала и ти благодаря за препоръките. Лев Толстой фигурира в списъка ми с класици не само с "Война и Мир", но и с "Анна Каренина" и нямам никакво търпение и на тях да им дойде реда да ги прочета. А относно броя на книгите, аз не го и гледам, стремя се да си чета колкото, каквото и когато си поискам и да го правя за удоволствие, както трябва да правим и всички! :) <3

      Изтриване