Топ 5 Фитнес Ютуб Канала



Здравейте, strangers!

Днес искам да се включа с един пост свързан със спортуването. Според мен под графата спорт спада всеки вид физическа дейност, която един човек реши да извършва. Например разходки, хайкинг, бягане, фитнес, домашни тренировки, плуване и каквото още се сетите, което включва движение.
Аз лично предпочитам най-вече да си правя упражнения у дома, тъй като за мен това е възможно най-удобният вариант. И покрай тази пандемична обстановка навсякъде по света се наложи много хора, които преди това са ходели на фитнес например, да трябва да се обърнат към тренировките у дома.
Знам реално, че това не е най-добрият и ефикасен вариант за някой от вас. Може би нямате достатъчно място у дома ( за да се вихрите на воля ), свикнали сте да използвате определни уреди, които нямате вкъщи. Смятате, че дори и да тренирате вкъщи, просто не е толкова ефикасно.
Да, но за жалост таква е картинката в момента по света, затова реших да споделя тук някой от моите любими канали в ютуб за тренировки.
Аз си тренирам у дома ( по-активно ) от 2014 година. Което изобщо не означава, че съм станала фитнес гуру или съм близо до това ( не че икскам и да ставам де ), но идеята ми е, че за целия този период до сега съм пробвала най-различни канали и най-различни видове тренировки. А видовете тренировки са много, изборът наистина е огромен, времетраенето също е различно. Изобщо, един свят, където имаме безкраен избор.
Каналите, които ще изредя ги следвам от много време, правила съм и продължавам да правя техните тренировки. Хубавото е, че във всеки един от тях може да намерите по нещо за абсолютно всяка част на тялото, за абсолютно всяко фитнес ниво и с най-различно времетраене ( за да може да напаснете това важно време за себе си сред индивидуалния ви график ).

Спирам с уводните думи ( които станаха доста дълги ) и нека започваме!

Йогата е нещо божествено, и знам че много от вас ще се съгласят с мен, но и сигурно има много хора, които ще погледнат скептично. 
Йогата е изключително приятно занимание, което хем може да бъде не толкова натоварващо, но в същото време можете да си намерите и малко по-трудни и предизвикателни flow-ове. Йогата е прекрасна за загрявка, разтягане или просто за моментите, в които искате да се слеете с тялото си, да се отпуснете и междувременно да предизвикате физиката си поне малко ( или много, защото наистина зависи ).
В този канал може да откриете и кракти, и дълги видеа подходящи както за начинаещи, така и за по-напредналите от вас, които може би могат да правят някой от по-сложните пози.
Когато чуете йога, моля ви не си мислете само за всичките тези по-сложни пози - да, и тях ги има, но всичко е един процес. Ако искате да можете да ги правите, ще трябва да вложите време и търпение.
Лично аз много харесвам този канал, защото Adriene е прекрасна, има много успокояващ глас и изобщо цялата атмосфера на видеата ѝ е супер chill, което за мен е важно в една йога тренировка. Също така ми харесва нещата, за които говори във всяко видео. Винаги се чувствам все едно ми говори някой приятел. Може да чуете точните думи, от които дори не сте знаели, че имате нужда.
И да не пропусна да спомена, че Adriene предоставя напълно безплатно йога календари, които може да си следите и да правите съответните тренировки в съответните дни.

Следвам този канал от много дълго време и всеки път, когато се завръщам към него ми става толкова приятно да видя създателката му Cassey Ho и това колко се е променила от създаването на Blogilates до сега, не само физически ( ефектът от усилията ѝ ), но и психически.
Отново откриваме тренировки, вариращи от кракти към по-дълги ( в нейният канал не може да намерите чак толкова дълги тренировки, може би 30 минути е максимумът ) и естесвено за различните фитнес нива.
Нещо интересно при Cassey е, че всъщност основата на нейните тренировки и на всичко, което е изградила, е пилатесът - следователно тя може да ви научи най-вече на това как правилно да позиционирате тялото си за изпълнението на ралзичните упражнения. 
Друго много любимо мое нещо при нея е, че всеки месец изготвя наплъно безлпатен и достъпен тренировъчен календар - имате си опредлени видеа за всеки ден и за различна група мускули. 
Също така си има и блог, в който споделя вкусни здравословни рецепти, фитнес предизвикателства, фитнес календарите и други интересни неща.
Лично аз имам само едно нещо, което не харесвам при нея и това е , че може да бъде малко досадна понякога с говоренето си, но това не е толкова фатално, защото можете просто да спрете звука на видеото.

Знам Rebecca отпреди да си направи собствен фитнес канал в ютуб, но честно казано не помня откъде точно ( но това не е толкова важно).
При нея отново може да намерим много разнообразни видеа, естествено подходящи за различни фитнес нива. 
В мометна докато пиша това и се присещам за някой много приятни нейни видеа заснети на открито, на невероятно красиви места ( а това е доста голям плюс и мотивация ).
Нямам какво толкова специфично да посоча за нея - харесвам я като характер, като инструктор и обичам да се завръщам към нейните тренировки от време на време.

Знам за Chloe от сестра си, и е следващата готина мацка, чиито упражнения обичам да правя. За нея също нямам много подробности за споделяне. Хуабавото е, че също може да следвате една от многобройните ѝ фитнес програми или предизвикателсва. Те варират между 15-21 дни най-често. Упражненията ѝ не са много трудни и клиповете винаги са не по-дълги от 20-25 минути. Тя също има блог, в който споделя рецепти за здравословно хранене.
Друго, което ми харесва е, че клиповете винаги са с музика в бекграунда и Клоуи не говори много-много.

Ето това е може би най-любимият ми канал изобщо. Не помня откъде съм го намерила, но през определени периоди от време винаги се завръщам към него.
Най-хубавото нещо тук е ОГРОМНИЯТ избор от най-различни тренировки. Имате йога, пилатес, кардио, ХИИТ, Табата, кикбокс и какво ли още не.
Повечето тренировки са с различни инструктори, тъй като Popsugar са си ги избрали и ги канят да заснемат тренировки за канала.
Но наистина може да намерите всичко, което ви дойде на умовете като тренировка.
Ето това е каналът, в който може да намерите по-дълги тренировки между 45-60 минути и такива, които са по-трудни. В клиповете почти винаги имате трима инструктора – един ще прави нещата по-лесно,  друг ще прави нещата по-трудно, и третият ще ги прави нормално или малко по-трудно понякога. 
Фактът, че тук може да намерите толкова различни и интересни тренировки е уникален и съм сигурна, че всеки може да намери неговото си нещо.
Popsugar също си имат уебсайт, където ще намерите програми, снимкови тренировки, съвети за трениране и здравословно хранене, рецепти и какво ли още не.

*Когато кликнете на всяко име - ще ви отведе до съответните ютуб канали. 
Също така ще сложа линкове към сайтовете/блоговете.
Надявам се тази информация да ви е била поне малко полезна!





0 Comentarios