Blogmas #9 Какво мисля да прочета през Коледния Книжен Маратон



Здравейте!

В края на седмицата ( петък 23.12) започва Коледния Книжен Маратон , който ще се проведе до 29.12. Нямам никакво търпение вече и днес реших да ви споделя какво мисля аз да прочета за категориите (които ще разберете след малко, ако все още не ги знаете). 
Това е втория маратон иницииран от българските книжни блогъри. Аз за жалост нямах възможността да участвам в предния маратон през лятото, но сега се включвам с мотивация и пълни сили. Само да вметна, че за първи път ще участвам и не знам до колко ще се справя, но ще се радвам на какъвто и успех постигна.

А сега книгите...



1. Книга на Коледна Тематика - тук първата книга за която се сетих беше "Сняг Вали", а и това за мен е идеален повод да я прочета, защото я отлагам от много дълго време. Не знам какво точно да очаквам, тъй като чувам и чета доста противоречиви мнения, но ще видим.
Друга книга за тази категория, която може да се прочете е "Любовта ми подари", до която нямам търпение да се докопам. И за други книги не се сещам.



2. Книга, която ти е била подарена - тук мисля да прочета "Дюи", въпреки че бях скептична и не исках да я чета, сега я имам и не мога да устоя на котенцето...( не исках да я чета, защото става въпрос за котенце, да тъпо, ама аз не обичам драми с животни, винаги рева, а и обожавам животните, което звучи малко несмислено). Получих я чрез първата си кутия на BOPS и я броя за подарена, защото накарах мама и татко да купят кутията като подарък за Коледа xD, така че е един вид подарък. 
В тази категория няма как да препоръчам книга.

3. Книга с Коледни Цветове на Корицата - ами тук има предполагам много книги, които да се прочетат, но аз още не съм си избрала, така че, някакви идеи?



4. Книга с романтична/любовна тематика - ами тук аз мисля да прочета "Любовта ми подари" или "Fuck Love" от Тарин Фишър (книга, която излезе в началото на 2016 и все още не съм я прочела, ужас). 
За тази категория няма да пиша какво може друго да изберете като четиво, защото самата категория ни дава пълна свобода, но примерно и "Сняг Вали" може да мине и тук, тъй като са 3 любовни истории, нали?




5. Книга, с която ще изглеждате най-tumblr до камината - ами ето защо в категория номер 4 се чудя дали да прочета "Любовта ми подари". Най-вероятно ще е за тази категория, защото корицата е уникална и от момента в който я видях се влюбих в нея и е идеална за тази категория.
Други книги, за които се сещам са например "Двор от рози и бодли" ; "Двор от мъгла и ярост" (те стават и за категорията с цвета), ама то май освен мен няма друг, който още не ги е прочел xD.



6. Книга от жанр, който не си пробвал/а досега (Бонус Категория) - не съм мислила много по тази категория и все още не знам какво може да прочета. Хипотетично може би ще е някоя биография ( на футболист мейби), но не мисля, че за ден или два мога да прочета биография, така че не знам. Идеи?



7. Книга по избор (Бонус Категория 2) - еееее, тук избора отново е безграничен. Може би книгата ще е "Спасяването на Франческа", ако не я прочета примерно за категорията с книгата за камината, защото корицата е адски хубава. Или другият ми вариант е да си допрочета сегашното четиво, защото просто нямам време и не съм напреднала от онези 20 странички, та говоря за "Далеч от Светлината". Но отново подчертавам, че тук избора е голям и няма да изпадам в още подробности за това какви други книги мога аз лично да прочета за тази категория.

Е, това беше от мен, Още веднъж ще сложа линк към събитието във фейсбук, нека повече хора се решат да участват, а аз ще си почакам "търпеливичко" до 23.12 и началото на маратона.


2 Comentarios

  1. Спокойно, а из още не съм прочела "двор от рози и бодли", а много ми се иска, но пък, уви, не се сетих, че става за категорията с цвета.хд
    Страхотен избор на книги^^

    ОтговорИзтриване
  2. Еее, добре не съм само аз :D .Иначе аз докато пишех ми дойде, че тези две книги стават за тази категория и благодаря <3 .

    ОтговорИзтриване