Blogmas #1 What I Love About December


Здравейте!

Нямах за жалост време да напиша отделен кратък пост, в който да ви съобщя, че мисля тази година да участвам в Blogmas 2016. Да, точно така, поредното предизвикателство за мен. Този месец е много натоварен предполагам за всички ни, но пък е и един от най-хубавите. Идеята на Blogmas  е да качваш пост всеки ден. За мен лично това няма как да стане, затова ще се опитам да качвам през един или най-много два дни. И също така, моя милост ще вземе участие и в Коледния Маратон, който започва на 23.12 (да ви напомня), така че изобщо ми стискайте палци този месец.

И стига толкова приказки, да преминаваме към същината на поста, а именно моите любими неща през този месец:

1.Застудяващото време (или по-скоро мразовитото) - има нещо много уютно, ако се замисли човек, в това да си стоиш вкъщи сгушен топло до печката с книга в ръка или пък с нещо топло за пиене.

2.Снегът - въпреки, че понякога не съм му много голяма фенка и аз искам да вали и да натрупа. Винаги, особено за празниците, искам да имаме приятна снежна покривка. Също така, когато вали сняг и натрупа някак не е чак толкова студено и е прекрасно да го гледаш как буквално "тихо се сипе".

3. Коледните песни - пишейки този пост в момента, аз съм си пуснала малко коледни песнички. Определено повдигат настроението. Обичам да ги слушам.

4.Коледни филми - няма как да минем без тях. Всеки обича да ги гледа и аз не съм изключение. Надявам се и тази година да пуснат хубави премиери през уикендите.

5.Коледното настроение - при някой е по-голямо при други по-малко, но важното е, че го има. И с всеки изминал ден се увеличава и те поглъща.






6.Украсяване - може би едно от най-хубавите, приятни и любими неща. Обичам да украсявам. Още по-приятно ще е тази година, защото си взехме и нова елхичка, която май се оказа по-малка от старата (и мама щеше да ме убие xD),  но няма значение....нямам търпение.

7.Коледното пазаруване - признавам, че в чужбина може би пазаруването е в пъти по-мащабно, но и тук си го има.

8. Купуване на подаръци - да, това може да е и част от номер 7, но купуването на подаръци е за мен съвсем отделно и малко сложно нещо. Но е и много приятно.

9. Получаване на подаръци - кой не обича да получава подаръци?!






10.Семейното събиране - било то за Коледа или Нова Година, няма значение, винаги  е по-приятно когато се съберете повечко хора.

11.Храната - еми...всеки обича да си похапва, нали? Не мога да отрека, че има нещо чаровно в тези отрупани трапези. Постни или не ястия, разни коледни сладки, които може сами да си направите или да си купите какви ли не от магазина.

12.Свещите - по това време се правят големи промоции на всякакви свещи в какви ли не форми. Аз обожавам свещи и вече се сдобих с няколко от миналата седмица и разбира се повечето са ароматни (нямам търпение да си ги запаля).

13.Тематични чаши - има ги много и са супер сладки и просто няма как да не си вземеш (дори ако като мен имаш чаши в излишък xD) и разбира се в тях да си пиеш горещия шоколад, чая, кафето.

14.Коледни пуловери - да си призная, все още не притежавам такъв, но бих си взела, защото някои са супер сладки.

15.Топли дебели одеяла - ще ви се похваля как миналата седмица мама купи най-меките одеяла на света. Микрофибърни са, и ако ви се отдаде възможност, потърсете и си купете. Уникално меки са и нашите са в червено - супер коледен цвят.

16.Шалове, шапки, ръкавици - всякакви средства срещу студа. Отново намирам нещо чаровно в това да видиш човек на улицата опакован като подарък.


17.Козметика за зимата - особено обожавам всичко с мирис на канела, ябълки и такива коледни аромати.

18.Традициите - няма как да ги подминем. Освен нашите, обичам да научавам за традициите на хората по света. 

19.Фойерверки - има ги много през този месец, а аз обичам да ги гледам.

20.Мириса - обожавам да се прибирам вечер и хем да ми мирише на студ, хем на запалени печки и хем да искам да се прибера на топло, хем да искам да си остана малко навън.



Е, това беше от мен за днес. Надявам се да ви е харесал поста и да съм повдигнала поне малко коледното ви настроение.

2 Comentarios

  1. Страхотен пост, Руме.♥ Усмихна ме 100 пъти и допринесе за увеличаване на коледното ми настроение. Вече нямам търпение да се прибера и да започна да пиша моя първи пост за Blogmas 2016 ♥

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хей <3 , радвам се, че съм повдигнала настроението ти. Приятно писане на твоя пост <3.

      Изтриване